Rootes Car Club Sweden.  Ordf. Christian Carlsson tel 013-297279.   Mail: info@rootes.se

Startsida Kontakt Träff-foton Klubben Bilarna

Vill du titta på något annat än vår fina klubbsida ?
Nej, det tror vi inte, men här lägger vi ändå några länkar till andra sidor. Om du skulle upptäcka att någon länk inte fungerar - anmäl till  info@rootes.se

Norska Rootesklubben:  www.rootes.no

Danska Rootesklubben:  www.rootes.dk

The Association of Rootes Car Clubs: www.thearcc.co.uk

Motorhistoriska Riksförbundet: www.mhrf.se

Classic Motors kalendarium: www.classicmotor.se/sidor/kalendern

Sida speciellt för Harrington Alpine:
 www.harringtonalpine.org
Sidan är internationell och administreras av vår klubbmedlem Jan Iggbom

Rootes Archive Centre Trust: http://www.rootesarchivecentre.org/

Hillmanklubb i Australien som ger en massa nyttiga länkar vidare:

http://www.sa.hillman.org.au/Links.htm


Belgisk Rootesklubb: www.rootesclub.be

Spansk Rootesklubb: www.gruporootes.org

Fransk klubb för Sunbeam och övr. Rootes: http://classicsunbeam.free.fr


Välkomna till RCCS sommarträff 2018 i vackra orten
Borensberg uti Östergötland (29) 30 juni - 1 juli.

Rootes Car Club Sweden inbjuder härmed till årets sommarträff lördag 30 juni - söndag 1 juli. Officiell träffstart lördag kl 12.00, men vi hoppas att flertalet av oss kan dyka upp redan tidig kväll fredag 29 juni för trevligt Rootesmingel och grillning. Då kan man även på lördag fm passa på och besöka Grevens Glue Galore på orten - ett årligt proffs-modellbyggarevent.

Boende: Vi har förlagt vår träffbas på anrika Glasbrukets vandrarhem beläget centralt i orten på en halvö mitt i Göra Kanal. Glasbruket har totalt 72 bäddar fördelat på allt från enkelrum upp till sexbäddsrum. Äldre men fina rum. En del har toalett och wc på rummen, men i övrigt dito i korridor eller i gårdshus. Hyra eller ta med lakan, välja eget städ eller få det utfört m m. Boendet har frukostservering och vi har förbokat vårt intresse om gemensam buffetmiddag på lördagskvällen. Önskas alkoholdryck medtages detta. Ingen försäljning på plats.

Vi har för klubbens räkning förbokat boendeplatser för ca 25-30 personer företrädesvis i ”Röda huset”. Vi har dessa platser garanterat bokade t o m 15 april, efter detta datum kan andra bokningsintresserade tillkomma. M a o boka rum i god tid. Vänta inte !. Läs mer på www.glasbruket.eu. Boka på tel 0141-40820 eller via mail till info@glasbruket.eu  . Ange referens ”Rootesklubben” vid bokning.

Buffetmiddag lördag kväll: Intresseanmälan till Christians mail: ordforande@rootes.se eller tel 070-3728106.

För den som föredrar hotellstandard finns närbelägna Göta Hotell och Borensbergs Gästgivarhotell som alternativ inom gångavstånd till Glasbruket.

Träffagenda: Planeringen pågår. Träffen inleds på lördagen med välkomstfika kl 12. Vi räknar med att sedan besöka Motala Motormuseum under vår gemensamma utflykt på fina, somriga östgötavägar. På söndagen planerar vi för gemensam lunch på närbelöget ställe före uppbrott.
Mer information kommer löpande här på hemsidan.
Träffansvariga: Christian tel 070-3728106 och Lennart tel 070-6250093

 Information om träff i Ånnaboda 2 juni och om Sunbeam-Talbot-  jubileum vid Nordiska träffen finns nedanför Borensbergrutan.

Vi vill visa oss på Classic Motors festival lördagen den 2 juni !

Ånnabodasamlingen är till största delen inriktad på tämligen normala fordon, oftast sådana av europeiskt ursprung. Därmed passar vår klubb bra in. Vissa jippon ingår men man kan nöja sig med att bara kolla på bilar, sitta och fika eller gå runt på marknaden. Närmsta tätort, Garphyttan, är en bit iväg.
Vi har en klubbruta vikt för oss. Om du kommer med Rootesbil, så anmäler du klubbtillhörighet vid infarten och får då visning mot vår ruta. Vi ska ha vår klubbflagga uppe och Roland har sin röda Sceptre på plast. Ring Roland om du inte kan komma i tid till 09.30 eller om du råkat vilse. O70-6489548

Från E20 i Örebro tar du avfart 112.
Från E18 (Karlskoga/Öreb ro) är det avfart 107.
I Garphyttan är det skyltat vidare upp (ja !) till Ånnaboda.
Kommer du i vardagsbil,så parkerar du utanför festivalområdet.

Tyvärr otydlig karta, men får duga …

SUNBEAM-
TALBOT
ska firas i Norge på Nordisk RootesTräff första weekenden i augusti.

Rootes köpte de brittiska firmorna Sunbeam och Talbot 1935 och lanserade år 1938 en bil av märket Sunbeam-Talbot. År 1954 slopades delen Talbot i namnet.
Så många S-T som möjligt ska nu samlas på träffen i Norge.
Läs mera här !